zaterdag 13 november 2010

Blankemeijer overleden

Vlaggen bij Kuip halfstok na overlijden Blankemeijer

Oer-Feyenoorder Fred Blankemeijer. FOTO ANP
UPDATE  ROTTERDAM - Op 84-jarige leeftijd is de afgelopen nacht Feyenoord-icoon Fred Blankemeijer overleden. De oer-Rotterdammer overleed aan de gevolgen van een longontsteking. Dat meldt Feyenoord op zijn website.
Feyenoord-icoon Fred Blankemeijer is in de nacht van zondag op maandag op 84-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Dat meldde Feyenoord vandaag op de eigen website.

Blankemeijer diende de Rotterdamse vereniging in tal van functies. Zo was hij onder meer speler van het eerste elftal, bestuurslid en perschef. Tot vorig jaar was Blankemeijer nog in dienst bij de club als senior manager. In totaal was hij meer dan 70 jaar lid van de club. Als eerbetoon werd eerder al de perszaal in stadion De Kuip naar hem vernoemd.

De twee meter lange Blankemeijer, geboren op 13 augustus 1926 in Rotterdam, speelde tussen 1949 en 1953 28 wedstrijden voor het eerste elftal van Feyenoord. Hij maakte in die periode in Rotterdam echter vooral indruk als jeugdscout. Later ging hij zich ook bezighouden met het aan- en verkoopbeleid. In 1979 werd hij door de club benoemd als lid van verdienste, in 2004 kreeg hij een koninklijke onderscheiding en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Bij de vertegenwoordigers van de pers was Blankemeijer populair als vraagbaak en perschef. Zo kon hij als geen ander lastige vragen van journalisten ontwijken. Terwijl de zaal vol vragende gezichten en omhooggestoken vingers zat zei Blankemeijer dan: ,,Mooi, géén vragen meer, zijn we allemaal vroeg thuis."

Onder supporters was Blankemeijer een voorbeeld van onvoorwaardelijke clubtrouw. Als hem gevraagd werd hoe het met hem ging antwoordde hij altijd hetzelfde: ,,Een kwestie van blijven ademen." De laatste jaren kreeg hij echter steeds meer problemen met zijn gezondheid, waarna hij begin 2010 besloot te stoppen met zijn werkzaamheden voor de vereniging.

Feyenoord zal zondag rondom de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen uitgebreid stil staan bij het overlijden van het clubicoon. De clubvlaggen op het Maasgebouw zullen tot die tijd halfstok hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten