maandag 31 januari 2011

Feyenoord zoek spits

door Marcel van der Kraan
ROTTERDAM -  Feyenoord maakt tot vanavond laat overuren om het elftal met een extra spits te versterken. Met de komst van middenvelder Marcel Meeuwis, gehuurd van Borussia Mönchengladbach, legde de club al een aanwinst vast. Maar de Rotterdammers willen met alle geweld nog een aanvaller aantrekken.

Luc Castaignos
Feyenoord heeft de zekerheid dat het nog minimaal een half jaar over Luc Castaignos kan beschikken. Bij Internazionale, dat nog altijd interesse heeft om de jonge centrumspits aan te trekken en aan de laatste fase van de onderhandelingen bezig zegt te zijn, is geen behoefte om hem nog deze transferperiode naar Italië te halen.
Als Feyenoord vroeg of laat het tweede, iets verhoogde bod van de Serie A-club accepteert, verhuist Castaignos op zijn vroegst in de zomer naar Milaan. Dat Feyenoord eigenlijk al weer spijt heeft van de komst van Jhon van Beukering blijkt uit het feit dat trainer Mario Been en de directie jacht maken op een extra spits.
Dat gebeurt met de volledige steun van de vrienden van Feyenoord, die een slordige 25 miljoen hebben binnengehaald en daarmee de schuldenlast fors hebben doen slinken. Commissaris Pim Blokland heeft namens diezelfde vrienden toegezegd buitengewone inspanningen te willen leveren om het elftal nog een snelle facelift te geven.
Afgelopen vrijdag zette de club fors in op de komst van Bas Dost van Heerenveen. Het bod van Feyenoord, zo’n vier miljoen euro, ligt nog altijd op tafel bij Heerenveen. Maar algemeen directeur Eric Gudde had de hoop op de komst van de Jong Oranje-international gisteravond eigenlijk al opgegeven. "Ik ga ervan uit dat er een deal komt tussen Ajax en Heerenveen. Ik geloof niet dat wij nog partij zijn", aldus Gudde.
Eerder in de week maakte Danny Koevermans al duidelijk dat hij in deze fase niet naar de Kuip wil verhuizen. In de zomer zijn er voor Feyenoord misschien wel mogelijkheden om hem naar Rotterdam te laten verhuizen. Gudde en Blokland klopten ook op de deur bij Vitesse voor Lasse Nilsson en er gingen telefoontjes uit naar Eidur Gudjohnsen. Nilsson keert liever terug naar zijn vaderland Zweden en Gudjohnsen wil vier keer zoveel verdienen als het bedrag dat Feyenoord hem in deze fase kan bieden.
Het maakt de zoektocht elke dag zwaarder. "We zitten elk uur aan de telefoon en de situatie kan ook per uur veranderen", aldus Gudde.
Dat de komst van een spits geen overbodige luxe is, bleek in Enschede. Daar kwam Feyenoord verrassend sterk voor de dag, maar de kansen die het creëerde konden door niemand worden benut. Castaignos werkte zich drie slagen in de rondte en was in de slotfase total-loss. Van Beukering bleef echter op de bank.
De enige treffer van Feyenoord kwam (opnieuw) van een verdediger. Gill Swerts zag een voorzet in een keer in het net verdwijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten