maandag 2 mei 2011

VVV-Feyenoord 3-2 1 Mei 2011

Feyenoord vergooit Europese kansen in Venlo

In het opvallende eindsprintje richting de achtste plaats is Feyenoord vanmiddag in Limburg pijnlijk onderuit gegaan. Na drie duidelijke overwinningen, met een doelsaldo van 13-2, verloor de wisselvallige ploeg van trainer Mario Been met 3-2 van VVV-Venlo.
Daarmee ontsnapte de thuisploeg op eigen kracht aan rechtstreekse degradatie. De Rotterdamse club daarentegen kan een plaats in de play-offs om Europees voetbal vergeten.
Feyenoord moest in Venlo aantreden zonder twee bepalende spelers. Aanvoerder Ron Vlaar (kuit) en aanvaller Ryo (ziek) waren niet beschikbaar. André Bahia en Krisztian Simon waren hun vervangers.
Feyenoord miste in vergelijking met de sterke thuiswedstrijd van vorige week tegen PSV (3-1) nog wel meer in Limburg. Van de felheid, de wilskracht en de strijdlust waarmee de Eindhovense ploeg knap werd verslagen, was in De Koel niet veel te zien.
Feyenoord begon nogal plichtmatig aan het duel en speelde in een veel te laag tempo om de defensief ingestelde thuisploeg te verrassen. Georginio Wijnaldum kreeg voor de rust de beste kans namens Feyenoord. De uitblinker van het duel met PSV liet een vrije schietkans liggen. Doelman Dennis Gentenaar greep bekwaam in.
VVV was alleen dankzij de amusante capriolen, zowel over de grond als door de lucht, van Michael Uchebo af en toe gevaarlijk. In de 35e minuut brak de lange Nigeriaan uit over de Limburgse linkerkant. Verdediger Bruno Martins Indi kon de bal nog van de lijn halen. Ahmed Musa scoorde alsnog in de rebound, 1-0.
Na de rust hield doelman Erwin Mulder van Feyenoord zijn ploeg in de wedstrijd met knappe reddingen op een schot van Dario Vujicevic en een kopbal van Uchebo. De bezoekers toonden amper enige verbetering, maar kwamen dankzij een geplaatste kopbal van Wijnaldum uit een voorzet van Diego Biseswar na ruim een uur toch op 1-1.
Na de gelijkmaker speelde Feyenoord met meer vuur. Na een schot van Biseswar op de lat, sloeg VVV opnieuw toe in de counter. Uchebo bereidde voor, Musa rondde koel af, 2-1. Door een foutje van Gentenaar, die zijn doel onnodig verliet, kwam Feyenoord een kwartier voor tijd weer langszij. Luc Castaignos bracht het doelpunt op zijn naam: 2-2. Uchebo, deze keer op aangeven van zijn makker Musa, lachte evenwel als laatste: 3-2. (ANP/Redactie)