maandag 16 mei 2011

Zwarte zondag 15 Mei 2011. Ajax kampioen van de armoede.

Feyenoord heeft zondag een passend slot gegeven aan een bewogen seizoen. De Rotterdammers speelden op de slotdag van de competitie na een zeer matig duel met 1-1 gelijk tegen NEC Nijmegen. Het eindigt het seizoen daarmee op een anoniem tiende plaats waardoor de spelers van Feyenoord in een vroeger stadium dan gewenst met vakantie kunnen.
Voorafgaand aan het duel met de Nijmegenaren had de ploeg van trainer Mario Been nog een minieme kans om de achtste plaats in de eredivisie te behalen, een plek die recht geeft op het spelen van play-offs voor Europees voetbal. Maar door de nederlaag van twee weken geleden bij VVV-Venlo (2-3), geloofde zelfs Been vooraf niet op dat wonder. Daarvoor zou Feyenoord zelf allereerst met ruime cijfers moeten winnen van NEC maar dan nog was de ploeg afhankelijk van de resultaten op andere velden.

In niets straalde Feyenoord uit nog te geloven in die laatste kans. De ploeg oogde tegen een sober NEC bijzonder ongeïnspireerd. Nadat NEC-middenvelder Lasse Schöne NEC na elf minuten met een droge knal op 0-1 had gezet, restte de ploeg niets anders dan het trouwe publiek enigszins te vermaken. Dat laatste lukte Feyenoord slechts af en toe.

De Rotterdammers drongen wel aan maar waren gewoonweg niet bij machte de Nijmeegse defensie te slechten. De keren dat dat wel lukte, miste de afwerking precisie. Zo faalden respectievelijk Marcel Meeuwis, Ryo Miyaichi en Luc Castaignos oog in oog met keeper Jasper Cillessen om de stand gelijk te trekken. Kort voor rust was het andermaal Castaignos die toch de 1-1 op het scorebord zette. De topschutter van Feyenoord joeg een voorzet van Diego Biseswar op slag van rust knap tegen de touwen. Het was voor de Rotterdamse spits alweer zijn vijftiende doelpunt van deze jaargang. Het bleek echter één van de spaarzame hoogtepunten in het verder matte duel.

De tweede helft bleek een kopie van de eerste. Feyenoord had een optisch overwicht, maar tot grote kansen leidde dat niet. Georgino Wijnaldum was met een schot na krap een uur spelen het dichtst bij een treffer. Zijn inzet vloog naast. Aan de andere kant lukte het NEC niet om spits Björn Vleminckx te lanceren om zodoende nog meer glans aan zijn prima seizoen te geven. De Belg mag zich evenwel met 23 treffers topschutter van de eredivisie noemen.
(ANP/redactie)
15/05/11 16u22

Geen opmerkingen:

Een reactie posten